TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel, BMGK'nin Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik kararını değerlendirdi:

TAKİP ET

"Kararın bir an önce yürürlüğe girmesi ve ateşkes sürecinin derhal başlaması gerekmektedir"

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) dün kabul edilen Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik kararının bir an önce yürürlüğe girmesi ve ateşkes sürecinin başlatılması gerektiğini belirtti.

Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, BMGK'de kabul edilen Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik kararı değerlendirdi.

BMGK'de "Gazze'de hemen ateşkes" öngören karar tasarısının geç de olsa kabul edilmiş olmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildiren Yüksel, "Kararın bir an önce yürürlüğe girmesi ve ateşkes sürecinin derhal başlaması gerekmektedir. İsrail'in Gazze'de aylardır devam eden soykırım niteliğindeki eylemleri gecikmeksizin durdurulmalıdır." ifadesini kullandı.

Dünyanın gözleri önünde yaşanan insanlık tarihinin en zalim hadiselerinden olan uluslararası hukuk ihlalleri dolayısıyla İsrail'in ve İsrailli yetkililerin cezalandırılması için çabalarının devam ettiğinin vurgulayan Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürüttükleri süreçle, tüm dünya ülkelerini, uluslararası toplumun eşit bir üyesi olarak küresel sistemdeki yerini almış, bağımsız ve egemen Filistin Devletini tanımaya davet ettiklerini kaydetti.

BMGK Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik karar TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel